• Castillo de Canena - Extra Virgen Olijfolie
  Castillo de Canena - Extra Virgen Olijfolie

  Castillo de Canena behoort tot de absolute wereldtop door vijf achtereenvolgende jaren altijd in de top 5 van de beste olijfolieën ter wereld te staan (Flos Olei). Voor 2020 heeft de Picual Reserva Familiar de maximal 100 punten ontvangen.

   

  Zeer kenmerkend is het constant hoge niveau van de olie wat zij door slim en duurzaam te produceren elke oogst leveren. Door vroeg te oogsten, waarbij de olijven soms slechts 8% olie bevatten, worden zeer intens smakende olijfolie verkregen.

   

  Soorten zijn Picual, Arbequina en het gelimiteerde Royal. Varinaten hiervan zijn vroege oogst, zeer vroege oogst en biodynamisch (Demeter keurmerk!).

   

  Wereldwijd hebben de olieën onmiskenbaar hun weg gevonden in de top gastronomie.

 • Castillo de Canena - Aromatische olie
  Castillo de Canena - Aromatische olie

  Gerookte olijfolie - Door samenwerking en eigen inovaties heeft Castillo de Canena machines en processen bedacht om als eerste een verfijnde gerookte olijfolie te maken. De subtiele rooksmaak van eiken, beuken en berkenhout vormt een gebalanceerd samenspel met de smaak van de arbequina olijfolie.

   

  Olijfolie met Harrissa - De sambal van het Midden Oosten geeft de olie een oranje tot rode kleur. De intense scherpe harrissa smaak is prachtig aanwezig, toepasbaar

   

  Olijfolie met plankton - Gemaakt in samenwerking met drie sterrenchef Ángelo León, 'de chef van de zee'. Deze olie met microalgen heeft ongelimiteerde culinaire en gastronomische mogelijkheden. 

 • Mallafré - Olijfolieën
  Mallafré - Olijfolieën

  Joseph H. Mallafré, een eigengerijde olieboer in zowel persoon als producent, maakt gebruik zijn eigen methodes om olijfolie met de beste prijs/kwaliteit verhouding te maken. Op zijn klasieke sinolea en palacin machine bereid hij vanuit het geboorte dorp van Gaudí naast extra virgen olijfolie ook delicate gearomatiseerde olieën. 

   

  Als eerste in de wereld creeërde Joseph een olijfolie met koffie.  Een stimulerend product voor de creatieve professionele kok. 

   

  De aromatische reeks bestaat uit: citroen, sinaasappel, mandarijn, knoflook, chili, tijm, rozemarijn, basilicum. Spaar ze allemaal met uw Cuimed duurzame spaarzegels.

   

   

 • Olie de Pau - Extra virgen olijfolie
  Olie de Pau - Extra virgen olijfolie

  De eeuwenoude bomen van Argudell olijven staan zo'n beetje in de achtertuin van voormalig toprestaurant El Bulli. Het is een unieke olijven soort die die zorgt dat de olie naar venkel, anijs en artisjok smaakt met een klein pepertje en bittertje.

   

  Er is gekozen om geen nieuwe aanplant te doen en een commercieel belang na te streven. Hierdoor blijft de productie gelimiteerd en is de olie exclusief te noemen. In sommige jaren zelf heel schaars, als de krachtige Tramontana pasaatwind weer eens huishoud en de rijpe olijven, net voor de oogst, van de bomen af blaast. Een olijfolie die dicht op de natuur staat, puur en smaakvol

 • Martiniega - Extra virgen olijfolie
  Martiniega - Extra virgen olijfolie

  Martiniega heeft de meest noorderlijk gelegen arbequinaplantage van Spanje. Bovenin Navara ontspringt uit de gesmolten sneeuw de eerste bron, waarmee de olijfbomen worden bewaterd. Één van de belangrijkste rivier van Spanje, de Ebro, heeft hier mede zijn oorsprong. Er heerst een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Atlantische oceaan en de golf van Biskaje. Hiermee wordt een uiterst zachte en delicaat smakende olie gewonnen.

   

  Met respect voor omgeving en natuurlijke elementen wordt er geoogst tijdens volle maan. De olieën zijn in verschillende formaten zowel gefilterd als ongefilterd verkrijgbaar. 

Terug Fine Food
Olieën

Wij kiezen altijd bij het samenstellen van ons assortiment op basis van smaak de producten uit. Vaak blijkt er een bijzondere wijze van geproduceren vooraf te zijn gegaan. In de afweging van een producent om iets op een bepaalde manier te doen is vaak de reden dat men voor kwaliteit wil gaan. Dit geld in het bijzonder voor een product als olie.

Bij olie in het bijzonder moet alles vanaf de basis kloppen. Met respect voor de grond, waar de vruchten op groeien, tot aan de keuze van de uitendelijke verpakking.