• Melanges
  Melanges

  Intens doch uitgebalanceerd en uitgesproken smaken als resultaat van vakmanschap in samenstellen en gebruik van alleen het beste wat er te verkrijgen is. Uiteenlopend van traditionele recepten uit alle streken van de wereld tot zorvuldig samengestelde nieuwe recepturen voor de haute cuisine. Dat is wat onze melanges zo anders maakt en boven de rest uit laat steken.

  Of het nu om bekende samenstellingen zoals Raz el Hanout of curry colombo gaat of over spannende combinaties zoals black curry, deze melanges zullen u en uw gasten versteld doen staan. Kies voor kwaliteit en krijg meer smaak, meer beleving en een onmiskenbare indruk.

 • Pepers
  Pepers

  Pepers, het goud uit de oriënt. Dat was voormalig maar geldt ook nog nu de dag. Het zijn nu niet meer zwarte, witte en groene pepers maar vooral de exceptionele pepersoorten die het goud vormen. Sensationele smaken en beleving van recentlijk ontdekte pepersoorten die een uniek aroma of eigenschap hebben. Wij hebben pepersoorten die niet elders te krijgen zijn waarin je als chef je creativiteit kan uitleven. Het is pas geloven in de uitbundigheid van enkele pepersoorten als je deze hebt beleeft.

 • Zouten
  Zouten

  Zout blijft een bijna onmisbare smaakmaker in de keuken. Een goede handeling en doseerbaarheid zijn een must bij het prettig werken met dit product. Naast een aantal 'gewone' zouten, fleur de sel's en flakes bevat ons assortiment een aantal zeer mooie samengestelde zouten met vruchten, specerijen en kruiden.  

 • Saffraan
  Saffraan

  Het rode goud: het resultaat van zorgvuldig en arbeidsintensief process. de gedroogde stamper van de saffraankrokus.

 • Vanille
  Vanille

  Vanille, de onmiskenbare geur van Bourboun of Tahiti vanille. Deze gedroogde orichideepeulen lopen zeer uiteen in kwaliteit. Bij ons zijn het de dikke vettige stokken met veel merg erin die het verschil maken.

 • Klassieke Specerijen
  Klassieke Specerijen

  De alom bekende specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, steranijs, kruidnagels, jeneverbessen. van de hoogst mogelijke verkrijgbare kwaliteit.

Terug Fine Food
Specerijen en kruiden

Less is more! Dat geld vooral voor ons brede aanbod van de beste Specerijen en kruiden uit alle windstreken die er te verkrijgen zijn. Hoge kwaliteit specerijen en kruiden onderscheiden zich niet alleen in intenser en rijker aroma en smaak maar ook in 'versheid'. In combinatie met kennis van de juiste locaties, selecties en soorten zijn de specerijen en kruiden spectaculair te noemen. De eerste kennismaking is vaak verbluffend en een eyeopener voor veel chefs. Het laat beleven hoe diep smaak en aroma kunnen gaan. Geen stoffige poedertjes, of broze producten met bijsmaken. Er is slecht een kleine dosering nodig om smaakbeleving te maken. Dat betaal zich terug in de portemonee en draagt bij aan een rijker gerecht. Tevreden gasten zullen reclame voor u maken.. 'minder' betekend hier letterlijk 'meer'!